Når du befinder dig midt i en skilsmisse er der tusinde ting at tænke på. Hvad end situationen er helt ny eller om du har befundet dig i den gennem længere tid, er det en rutchebane af følelser, praktik, måske vrede og fremfor alt omsorg for dit barn. Læg dertil, at du også skal forholde dig til en myndighed som Statsforvaltningen og alle de begreber, som det medfører. En af de ting vi ofte oplever hos vores klienter er forvirringen over, hvad Statsforvaltningen egentlig er for en størrelse, og ikke mindst, hvilke møder man bliver indkaldt til.
Derfor får du her en oversigt over de forskellige mødetyper som Statsforvaltningen kan indkalde til, når I er uenige om samvær, forældremyndighed eller bopæl.
De tre mødetyper i Statsforvaltningen
1. Samarbejdsmøde
Mødet ledes af en jurist eller en børnesagkyndig og fokus er på forældresamarbejdet. Hvis det er første gang I er i kontakt med Statsforvaltningen, vil det oftest være dette møde I indkaldes til.
Hvis I ikke kan blive enige på mødet, kan sagen fortsætte i “det juridiske spor”, hvor Statsforvaltningen skal træffe en afgørelse i jeres sag.
2. Juristmøde om samvær, forældremyndighed/bopæl
Mødet ledes af en jurist. Hvis I ikke bliver enige på mødet, træffer Statsforvaltningen en afgørelse i sagen.
Sager om forældremyndighed/bopæl sendes til retten, hvis I ikke kan blive enige.
Som oftest indkalder Statsforvaltningen til dette møde, når der tidligere har været en sag og man vurderer, at der sandsynligvis skal træffes en afgørelse.
3. Tværfagligt møde om samvær, forældremyndighed eller bopæl
Mødet ledes af en jurist og en børnesagkyndig og bruges i de sager, hvor der er nogle særlige forhold (eksempelvis et højt konfliktniveau, udfordringer hos barnet eller forældrene).
Hvis I ikke kan blive enige træffer Statsforvaltningen en afgørelse.
Fokus på dig og jeres barn
Uanset, hvilket møde du er indkaldt til, er det vigtigt at forberede sig grundigt – både strategisk og følelsesmæssigt. Der er mange ting at forholde sig til, alt imens man holder hovedet koldt og hjertet varmt. Måden du fremlægger dine synspunkter såvel som din fokus på dit barn er afgørende for, ikke blot om du stiller dig selv bedst muligt, men også for, hvordan du vil føle dig behandlet.
Hvis du har behov for at tale din sag igennem med os, lægge en strategi eller måske have os med som bisidder er du altid velkommen til at kontakte os.
Har du spørgsmål til et forestående møde i Statsforvaltningen eller til dit forløb generelt? Så skriv endelig en kommentar herunder (din e-mail vises ikke for andre, så du kan være helt anonym) – vi glæder os til at høre fra dig.
Hej. Jeg vil gerne kontaktes i forhold til en modtaget indkaldelse til et samarbejdsmodeller i Statsforvaltningen.
På forhånd tak.
Venlig hilsen
Malene V. Andersen