Fælles hjælp til en skræddersyet aftale

Hvad gør vi

Ønsker I at få hjælp til en skræddersyet aftale om jeres barn?  Er I ikke så langt fra hinanden og forventer I, at I med hjælp og vejledning kan indgå aftaler, så hjælper vi jer med at få skrevet dem ned.

Det er vores erfaring, at jo hurtigere der indgås faste aftaler for barnet (samværsaftale, aftale om bopæl, børnebidrag mv.) jo nemmere er det at undgå konflikter. Samtidig bør man være opmærksom på, at aftaler – også selvom de indgås privat – er bindende og kan være svære at komme ud af, blandt andet fordi der ved en eventuel senere uenighed i Familieretshuset (Statsforvaltningen) vil blive lagt vægt på, hvad I har praktiseret tidligere. Det er derfor vigtigt, at aftalen ikke indgås, før man er tilstrækkelig klædt på.

Ofte kan det klares med et enkelt møde. Andre gange er der behov for et opfølgende møde. Måske skal man lige tænke det igennem lidt længere, før der skrives under på en bindende aftale. Vi sikrer, at aftalen er lige så “vandtæt” som den, der kan indgås i Familieretshuset (Statsforvaltningen). Derudover kan vi sørge vi for, at der i aftalen også er taget stilling til fødselsdage, helligdage, mærkedage mv. Samværsaftalen kan med andre ord skræddersys præcis til jeres behov.

Det kan være betryggende, at der også deltager en psykolog, som kan være med til at sikre fokus på jeres barn. Af samme grund har vi etableret et samarbejde med nogle dygtige psykologer, som gerne deltager i mødet.

Vær opmærksom på, at såfremt vi har hjulpet jer som et forældrepar, vil vi ikke efterfølgende kunne hjælpe blot én af jer; Det ville være uetisk.

Læs her hvordan vi hjalp et forælderpar med at finde den gyldne skilsmissevej.

Hvordan kunne det se ud

Møde

Vi holder et møde med jer. Sammen skaber vi et overblik over situationen og vi forsøger ved fælles hjælp at “nå” hinanden. De juridiske regler og praksis gennemgås.

Aftale

Vi udarbejder en juridisk bindende aftale, som efterfølgende sendes til jer i udkast. I får mulighed for at sende jeres rettelser og tilføjelser inden vi udformer den endelige aftale. En skræddersyet aftale I selv har indgået er god for jeres samarbejde og for jeres barn.

Brug for at høre mere om fælles rådgivning? Kontakt os