Fælles hjælp til en god aftale

Hvad gør vi

Ønsker I at indgå gode aftaler om bopæl og samvær for jeres barn?  Er I ikke så langt fra hinanden og forventer I, at I med lidt hjælp og vejledning kan indgå aftaler, så hjælper vi jer med at få skrevet dem ned.

Det er vores erfaring, at jo hurtigere der indgås faste aftaler for barnet (samværsaftale, aftale om bopæl mv.) jo nemmere er det at undgå konflikter. Samtidig bør man være opmærksom på, at aftaler – også selvom de indgås privat – er bindende og kan være svære at komme ud af, blandt andet fordi der ved en eventuel senere uenighed i Statsforvaltningen vil blive lagt vægt på, hvad I har praktiseret tidligere. Det er derfor vigtigt, at aftalen ikke indgås, før man er tilstrækkelig klædt på.

Ofte kan det klares med et enkelt møde. Andre gange er der behov for et opfølgende møde. Måske skal man lige tænke det igennem lidt længere, før der skrives under på en bindende aftale. Vi kan sikre, at samværsaftalen er lige så “vandtæt” som den, der kan indgås i Statsforvaltningen. Derudover kan vi sørge for, at der i aftalen også er taget stilling til fødselsdage, helligdage, mærkedage mv. Samværsaftalen kan med andre ord blive så detaljeret, som I ønsker det, og har behov for.

Det kan være betryggende, at der også deltager en psykolog, som kan være med til at sikre fokus på jeres barn. Af samme grund har vi etableret et samarbejde med nogle dygtige psykologer, som gerne deltager i mødet.

Vær opmærksom på, at såfremt vi har hjulpet jer som et forældrepar, vil vi ikke efterfølgende kunne hjælpe blot én af jer; Det ville være uetisk.

Læs her hvordan vi hjalp et forælderpar med at finde den gyldne skilsmissevej.

Hvordan kunne det se ud

Møde for par

Vi holder et møde med jer. På mødet sikres det, at I begge kommer til orde og at tonen er god. Sammen skaber vi et overblik over situationen og vi forsøger ved fælles hjælp at "nå" hinanden.

Aftale

Vi udarbejder sammen en juridisk bindende aftale, som danner udgangspunkt for jeres fremtidige samarbejde.
En aftale I selv har indgået er god for samarbejdet - og for jeres barn.