Vi havde den store fornøjelse at have besøg af familievejleder Lola Jensen i vores nye lokaler i Charlottenlund. Vi talte om skilsmisser – særligt med fokus på, hvordan man med parrådgivning kan hjælpe med at holde fokus på børnene og ikke på konflikten. Ved samme lejlighed filmede vi et par videoer til Lolas nye mobil app om familievejledning – mere om det i et andet blog indlæg.
Se videoen ovenfor og læs her om Lolas erfaringer med rådgivning i forbindelse med skilsmisse.
Erfaring med fælles rådgivning
Julie: ”Lola, når folk står overfor en skilsmisse, så er det meget typisk, at man finder hver sin rådgiver eller hver sin advokat til at repræsentere sig, men det her med at komme sammen og få noget hjælp og rådgivning sammen, hvordan ser du det ude i den virkelige verden?”
Skilsmisse klarer man da selv…
Lola Jensen: ”Jeg ser jo, at vanen har fantastisk meget magt og det der med, at man tænker når man skal skilles, jamen så skal man slet ikke have rådgivning, for det klarer vi selvfølgelig selv. ”
Det ender med en vinder og en taber
Lola Jensen: ”Men når man så kan mærke, at det kan man så ikke, så er det oftest at man tænker, nå men den der bliver fornærmet, den der føler sig mest såret eller den der er mest truet på noget samkvem eller økonomi jo går hen og tænker: ”Jeg skal ha’ en advokat, og så skal jeg køre sag mod min ex” og der kommer sjældent noget positivt ud af det.
Det kan godt være, at der kommer en afslutning og en sagsmarkering og hvem vandt”…”men ofte møder jeg, at når der kun er én der har en advokat, jamen så er det en vinder og en taber man går efter.”
Men der kan også komme to vindere – eller tre!
Lola Jensen: ”Omvendt, hvis man kommer som par og får en fælles oplevelse, en fælles rådgivning, jamen så synes jeg der kommer oftest to vindere ud af det her. Og det som jeg tænker, der bliver den største vinder i det her – det er jeg simpelt hen nødt til at sige – det er børnene. ”
Børnene får ro
Lola Jensen: ”Det er altså børnene, som får ro, fordi hvis mor og far ikke kan finde ud af det, jamen så føler børnene at de skal mægle og de skal glatte ud og de skal holde på hemmeligheder. De må ikke fortælle, at der er kommet ny partner, fordi så bruger far det eller hvad det nu kan være. Eller mor den anden vej. Det kan være lige vidt. Det er forskelligt, hvem der ligesom starter tingene op. Og dér kan en fælles rådgivning gøre en kæmpe forskel.”
Er man på talefod så tag imod det fælles tilbud
Lola Jensen: Selvfølgelig skal jeg også sige; står man i problemer og kriser og man kan bare mærke, at man bliver totalt behandlet som om man var noget der blev trådt på, så kom alene og bed om den rådgivning, som du har brug for. Men er man bare på talefod med hinanden, så tag imod det fælles tilbud. Det er bare en helt anden forskel ude på den anden side.
Den man har fået børn med engang skal man jo samarbejde med for livet, så kom godt fra start med sådan et par gode hjælpere, der kan være med til at vejlede. Det er alt værd.”
Tusinde tak til Lola for et hyggeligt besøg og for den gode snak om børn og skilsmisser.
Her kan du læse mere om fælles rådgivning eller finde inspiration i, hvordan “Jakob og Brigitta fandt den gyldne skilsmissevej” eller lokalavisens Villabyernes artikel om den fælles hjælp her
Har du nogle erfaringer med fælles rådgivning eller spørgsmål hertil hører vi meget gerne fra dig i en kommentar nedenfor.