Skip to main content

Når et forhold mellem to forældre er slut, skal der bruges energi og ressourcer på at få afklaret forholdet. Det er en god investering i fremtiden – i særdeleshed når der er børn impliceret.

Vi havde fornøjelsen af at skrive dette gæsteindlæg på dygtige Katrine Axholms blog.

Fordel med hurtig afklaring af barnets rammer

I skilsmisseforældres skænderier er børnenes fysiske rammer ofte til diskussion – hvor skal barnet bo, hvornår skal barnet være hos mor og hvornår hos far? Hvor mange penge skal der betales og hvem skal købe nye fodboldstøvler?

Al forskning peger på, at aftaler der indgås hurtigt efter forældrenes brud har en stor betydning i forhold til at minimere tabet og krisen for barnet.

For et barn er en skilsmisse et tab. En livslang sorg – men sorgen kan mindskes og gøres tålelig. Skilsmissebørn har brug for forældre, der kan tage ansvaret for det som kuldsejlede og skabe nye trygge rammer for barnet.

Vished giver tryghed

Det kan ikke understreges nok, hvor vigtigt det er både for jer som forældre, men ikke mindst for jeres barn, at I hurtigst muligt får nogle gode aftaler om barnet på plads. Det er en forudsætning for, at både I og barnet kommer lettest igennem den krise og sorg det er, når familieidyllen brister. Med visheden om hvad den nærmeste fremtid bringer, følger tryghed hos barnet – og hos jer.

Rådgivning inden aftaler

Mange forældre er egentlig ikke meget uenige om, hvordan de skal ”fordele” barnet og samværet imellem sig – men det er ofte en meget vanskelig og smertefuld øvelse. Det er svært og uoverskueligt at indgå aftaler uden at være ordentligt klædt på. Dertil kommer, at det kan være ”farligt” at indgå aftaler, da de juridisk binder og kan være svære at komme ud af igen.

Tiden er en vigtig faktor

Det afgørende er derfor, at I som forældre hurtigt får den rette hjælp og rådgivning til at indgå aftalerne. Hjælpen kan naturligvis søges i Statsforvaltningen, men ventetiden er ofte lang og vores erfaring er, at selv små uenigheder kan vokse sig store og uoverskuelige i ventetiden, og pludselig er aftalen udenfor rækkevidde. Et sådan forløb er opslidende for både børn og voksne og på ingen måde ønskværdigt.

Søg hjælp nu

Når man har børn sammen, så ”hænger” man på hinanden resten af livet. Vi vil derfor slå et slag for, at man som skilsmisseforældre så hurtigt som muligt søger juridisk rådgivning og derved sammen får hjælp til at få styr på livets nye rammer. Læs mere her om hvordan vi kan hjælpe jer.

Charlotte Trolle

Juridisk rådgiver og ejer af Skilsmissebarnet.

2 Comments

Leave a Reply