Skip to main content

Ventetider med store konsekvenser

Det er ikke til at forstå, at det faktisk kan blive værre, end det allerede er. Ventetiderne. Og konsekvenserne af ventetiderne.

Vi oplever på nærmeste hold, hvordan de lange ventetider ødelægger børn og forældre. Når forældre kontakter os, fordi de har brug for hjælp enten før, under eller efter en skilsmisse, er vores første anbefaling til dem: ”Undgå for guds skyld Familieretshuset”. Ikke fordi der er noget galt med Familieretshuset, men som det er lige nu, så er der 8-9 måneder ventetid bare på at komme ind til det første møde! Ja, du læste rigtigt. Derefter er sagen jo i mange tilfælde langt fra slut. Det betyder, at der for nogen familier med behov for hjælp kan gå mere end 1 år, før de reelt får den hjælp, de så desperat har brug for – enten i form af en afgørelse eller aftale. Det er på ingen måde godt nok.  Bunkerne hober sig op i Familieretshuset, og der er ikke nok hænder til at løse opgaverne. Det er et faktum, at ventetiderne ikke har toppet endnu. Det forventer de at gøre i løbet af efteråret 2020. Stakkels skilsmissefamilier i Danmark.

At vente pt. 8-9 måneder fra ansøgningstidspunktet til det første mæglingsmøde i Familieretshuset er absurd. Ventetiden afføder naturligvis en lang række af konsekvenser. Dels for barnet, som måske er i mistrivsel, dels for forældrene, som er i konflikt. Og jo længere tid forældrenes konflikt får lov at blusse, des mere intensiveres barnets mistrivsel. Det er dybt ulykkeligt for alle parter – ikke mindst for børnene.

Undgå Familieretshuset og søg fælles rådgivning i privat regi

Men er der så ikke andet at gøre end at væbne sig med tålmodighed? Og jo, det er der. Hos Skilsmissebarnet tilbyder vi nemlig hjælp med det samme til de forældre, der ikke har tid til at vente på, at Familieretshuset kan hjælpe. Og som heller ikke vil risikere den skadelige virkning ,som vi med sikkerhed ved lange ventetider har for børn og familier i krise. Vi tilbyder hjælp til forældre som trods alt kan blive enige om at søge rådgivning sammen. Og uanset hvilket stadie sagen er på, vil det altid være bedre at forsøge at løse konflikten selv.

Vi kan hjælpe en dialog i gang og forhåbentlig en løsning

Hvis I er for langt fra hinanden til, at det giver mening at mødes sammen hos os, altså udenom Familieretshuset, så overvej, om vi ikke kan hjælpe en konstruktiv dialog i gang med den anden forælder til dit barn. En dialog, som måske kan lede til en løsning.

Nogle gange er en sag i Familieretshuset rejst på forkerte præmisser og misforståelser. Nogle gange er det ønske man har fuldstændig urealistisk, og alene ansøgningen til Familieretshuset har derfor fået den anden forælder op i det røde felt. Vi kan hjælpe dig med at justere dine ønsker og afstemme, om de er realistiske. Vi kan række ud til den anden forælder og forhåbentlig kan der findes en løsning/et kompromis, om ikke andet en midlertidig løsning, som kan fungere i ventetiden til Familieretshusets behandling af sagen.

Vi oplever ind imellem, at vi i selv de mest knudrede sager kan hjælpe forældre med at finde løsninger. Løsninger, som i sidste ende kommer børnene til gavn.

Læs mere her om fælles rådgivning

Vi håber at høre fra dig/jer,

Charlotte og Julie

Charlotte Trolle

Juridisk rådgiver og ejer af Skilsmissebarnet.

2 Comments

 • Avatar Esra Riyad siger:

  Hej

  Jeg vil lige høre om det er gratis

  Jeg sidder i en uheldig situation hvor min søn sidder klemt i min og min eks skilsmisse.
  Hvis jeg ikke får hjælp nu mister jeg måske min søn til et miljø som ingen ønsker for sit barn 🙁

  Jeg ser så meget til at høre fra dig

  • Charlotte Trolle Charlotte Trolle siger:

   Hej Esra, tak for din besked. Vi kan desværre ikke tilbyde gratis rådgivning. Jeg håber, at du finder hjælp andensteds. Bedste hilsener Charlotte / Skilsmissebarnet

Leave a Reply